De Explorers

Hallo! Wij zijn de Explorers. Wij zijn een groep jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar. Iedere vrijdagavond komen wij bij elkaar van 19.00 tot 21.00 uur.

Bij de Explorers gaat het er wat anders aan toe dan bij de andere speltakken (leeftijdsgroepen). Omdat we al wat ouder zijn, hebben we begeleiding in plaats van echte leiding. Het verschil is vooral dat we helemaal zelf verzinnen wat we willen gaan doen. De begeleiding helpt dan nog waar nodig om dat voor elkaar te krijgen.

We beginnen het jaar altijd door met z’n allen te bedenken wat we dit jaar voor activiteiten willen gaan doen. Dat kan van alles zijn. Dit jaar gaan we bijvoorbeeld kampvuur stoken en een verwarmd zwembad bouwen, we gaan levend angry birds en levend tafelvoetbal spelen, onze eigen versie van “Wie is de mol?” doen, we houden een ruige mannen- én een charmante vrouwenavond, een filmavond, een bootcamp, we koken ons eigen eten en versieren ons eigen lokaal. En dat is nog lang niet alles!

Iedere zomer gaan we op kamp, meestal naar het buitenland. Ook dat kamp bereiden we helemaal zelf voor: we bedenken waar we naartoe gaan en wat we daar gaan doen. Het geld dat daarvoor nodig is, verdienen we zelf door een paar weekenden per jaar klussen te doen bij grote evenementen.

Bij de Explorers doe je dus alles zelf met hulp van leeftijdsgenoten en, als het echt nodig is, de begeleiding. Je leert samen plannen maken en, ook niet onbelangrijk, die plannen uitvoeren.

Wil je met ons in contact komen? Stuur dan een mailtje naar explorers@scoutingussen.nl.