De avondwelpen is een gezellige groep met jongens en meisjes tussen 7 en 11 jaar. Iedere vrijdagavond komen we bij elkaar van 18:30 tot 20:30 om leuke spellen te spelen of iets te leren. Zo zetten we speurtochten uit, leren we knopen, maar spelen we ook spellen zoals levend stratego. De leiding verzint elke week weer iets anders om te doen, wat leuk en leerzaam is.

Echter doen we meer als elke vrijdagavond samenkomen. Een paar keer per jaar gaan we namelijk op kamp! Dit is soms met onze eigen speltak, maar soms ook met alle andere speltakken van Scouting Ussen. We hebben zo elk jaar:

• Installatieweekend: Dit is een weekendje in januari of februari waarbij alle nieuwe kinderen “geïnstalleerd” worden. Zodra ze geïnstalleerd zijn horen ze officieel bij onze groep. Uiteraard doen we dit weekend ook vele andere leuke dingen.
  • Paas-/Pinksterweekend: Op dit kamp gaan alle kinderen van Scouting Ussen mee. Dit kamp is altijd met Pasen of Pinksteren en speelt zich ieder jaar in een ander thema af.
  • Zomerkamp: Van alle kampen is dit kamp toch wel het beste. Vijf dagen lang in een andere blokhut ergens in Nederland kamperen. Elk zomerkamp speelt zich af in een ander thema en is een weekje om nooit te vergeten.

Het is natuurlijk erg gezellig als er wat meer jongens en meisjes in onze groep komen, dus als je een keertje mee wil komen kijken mag dat altijd! Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je nog andere vragen hebt over onze groep kun je ook naar dit mailadres mailen.